Приказно Коледно градче отвори врати във Велико Търново

Дядо Коледа и неговите джуджета посрещат жителите и гостите на Велико Търново в парк „Марно поле“. Пъстроцветни фойерверки в декемврийското небе ознаменуваха откриването на приказното коледно градче, разположено в центъра на Старата столица. Базарът ще работи всеки ден до Нова година от 10,00 до 20,00 ч., а в 25-е къщички български производители предлагат подаръци за всеки вкус. Детски атракцион гарантира забавленията на малчуганите.

Коледният базар бе открит от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков и от управителя на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов. Ганчо Карабаджаков приветства великотърновци и ги поздрави от името на кмета Даниел Панов, по чиято инициатива още преди пет години бе създадено коледното градче.

Открита бе и специалната пощенска кутия за писма до Добрия старец. Заместник-кметът на Старата столица пръв написа няколко думи до Дядо Коледа, с които му пожела да донесе радост за всички и много подаръци за децата.

В рамките на Коледния базар са организирани и няколко благотворителни инициативи. В една от къщичките самодейците от социалните услуги предлагат ръчно изработени подаръци, сувенири и други изделия. Събраните в рамките на кампанията „Ние можем“ са в подкрепа на арт ателиетата към центровете за социални услуги. Благотворителната изложба базар ще работи във всички дни до края на годината.

В периода 11-13 декември младежките структури „Ротаракт“ и „Интеракт“ ще проведат кампания в подкрепа на великотърновските деца и за превенция на сърдечно-съдовите заболявания.

За трета поредна година със свой павилион разполага сдружението „Приятели на животните ВТ“. Доброволците събират парични средства, храна, одеяла, постелки и дори играчки за бездомните кучета и котки.

С подкрепата на Община Велико Търново своя благотворителна инициатива организира и фондация „Искам бебе“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони