Продължава ремонтът на автомагистрала "Черно море"

По автомагистрала „Черно море“ се ремонтират 6 км от платното край Варна в посока Бургас. Движението на всички автомобили се осъществява двупосочно в платното за морската столица.

Очаква се дейностите да приключат през следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Изисква се максимално мобилизирана работа, за да могат предвидените дейности да бъдат завършени преди началото на туристическия сезон, допълват от АПИ. В края на миналата година бяха ремонтирани 2 км от платното за Бургас на АМ „Черно море“, а сега продължава ремонтът на останалите 6 км.

Предстои полагането на износващия пласт асфалт и полагането на маркировката.За да не се затруднява трафикът през юли и август ще спрат временно ремонтните дейности на виадукт „Звездица“ на АМ „Черно море“. Те ще бъдат подновени през есента. Всъщност туристическият сезон започна и още от миналата седмица заради ремонтните работи по натоварената магистрала за Бургас имаше километрични задръствания от катедралата в центъра на Варна до Аспаруховия мост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България