Протести за панаира в Солун, декорират улиците в цветовете на САЩ

Гръцкият премиер Алексис Ципрас пристигна в Солун, за да се запознае от близо с подготовката на предстоящия 83-ти международен панаир, който стартира на 8 септември и ще продължи до 16 септември.

"Това е първият път, след 8 години, когато гръцки премиер ще говори на Международния панаир в Солун и ще представи плана на правителството си", заяви Ципрас по време на среща с представители на местния бизнес. Той обърна особено внимание на необходимите реформи, за да избегне страната политиките, довели я до фалит.

thessaloniki

В същото време стана ясно, че гръцките фермери се организират за протестно шествие, което ще стартира от Бялата кула в Солун от 18.00 ч. в деня на откриване на международното изложение.

От 19.00 ч започват и протестите срещу Преспанското споразумение. "Всеки с гръцко знаме в ръка да дойде в Солун, където ще бъде премиерът Ципрас при откриването на Международния панаир. Протестът е срещу робството на македонския елинизъм, който води до концесията на гръцките земи и това не бива да се допуска. Без платформи и високоговорители. Гръцкият народ ще говори", се казва в призива на организаторите.

В същото време стана ясно, че улиците ще бъдат декорирани със светещи звезди в цветовете на Америка - бяло, синьо и червено, тъй като тази година почетен гост на 83-тия международен панаир е САЩ. Подобен ход бе направен миналата година с китайски фенери, които висяха по главните пътища, тъй като почетен гост на 82-рия панаир бе Китай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа