Проф. Николай Габровски: През 2017 г. има ръст от 17% на лекуващите се месечно в "Пирогов"

Факсимиле: БНТ

При нас проверките не спират, в сегашната проверка няма нищо притеснително, тя ни помага да се подобри начина на работа. От началото на годината проверките са десетки. Това заяви пред БНТ неврохирургът проф. Николай Габровски, заместник-директор по лечебната дейност в "Пирогов".

"Пирогов" има един голям дълг, в началото на годината бяха 17 млн. лева просрочените задължения, сега те за пръв път от много години насам са намалели, коментира той.

Проф. Габровски отчете, че цените на медикаментите и консумативите в болницата през тази година, в резултат на допълнителни споразумения към договори, са намалени между 10 и 30%. В ежедневната работа харчим по-малко, отчете той.

По думите му през болницата минават над 300 000 души всяка година. През 2017 г. има ръст от 17% - 4600 души месечно. За нас това е ръст на доверие, при големия избор на лечебни заведения. Да се говори, че "Пирогов" не функционира добре, не отговаря на истината, заяви той.

Кадрови дефицит в болницата, който да пречи на работата, няма. Постоянно напускат кадри, някои от тях се връщат. Все по-трудно ни е обаче. В "Пирогов" работят над 2100 души, имаме във всички области подготвени специалисти, каза още проф. Николай Габровски.

Лимитната ни дейност е увеличена с 367 000 лв., за нас това е важна глътка въздух, за да не връщаме пациенти, отчете той.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България