Путин и Тръмп няма да обсъждат Крим

Владимир Путин и Доналд Тръмп разговаряха за пръв път лично в рамките на срещата на Г-20 в Хамбург преди година.

Кримският полуостров, който през 2014 г. се отдели от Украйна след референдум и се присъедини към Русия, няма да бъде обсъждан от президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс.

“Президентът на Русия неведнъж е казвал и е разяснявал на своите събеседници, че в дневния ред не може и никога няма да има такъв въпрос, защото Крим е неделима част от Русия. Всички останали въпроси са консенсусни, въпроси, подлежащи на обсъждане, и такива, по които може да се търсят възможни точки на съвпадащи позиции”, обясни Песков. Коментарът му бе по повод думите на Тръмп, че има намерение да повдигне въпроса с Крим пред Путин, с когото е планирано да се срещнат на 16 юли в Хелзинки.

Западът не признава допитването на Кримския полуостров от 16 март 2014 г., на което 96,77% се обявиха за присъединяване към Русия. На въпрос на журналист преди дни дали е възможно да признае Крим за руска територия, Тръмп отвърна с уклончивото “ще видим”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят