Работодатели от 13 страни идват на трудова борса във Варна

Работодатели от 13 европейски държави лично ще набират персонал на трудова борса във Варна, съобщиха от Регионалната служба по заетостта /РСЗ/.

"Европейски ден на труда" ще се проведе на 10 октомври в Двореца на културата и спорта. Фирми от Великобритания, Франция, Словения, Словакия, Хърватска, Холандия, Дания, Ирландия, Германия, Австрия, Полша, Румъния и Чехия ще представят вакантни позиции и ще провеждат интервюта с кандидати.

Работните места са в сферите на туризма, ресторантьорството, металургията, строителството, IT-сектора, инженерството, месопреработвателната индустрия, автомобилостроенето и др. Конкретните оферти са публикувани на националния EURES сайт www.eures.bg, за да могат кандидатите да се ориентират предварително. Задължително те трябва да владеят чужди езици и да изготвят документите си на посочения от работодателя език, предупредиха от РСЗ.

Сертификати за придобита квалификация, диплома за завършено образование и препоръки от предишни работодатели са сред изискваните от повечето фирми документи. На борсата ще участват и български компании, а представители на EURES мрежата ще дават информация за условията за живот и работа в страните от ЕС и Европейското икономическо пространство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони