Разследват за допинг Благой Георгиев

ФИФА поиска от руската антидопингова агенция РУСАДА информация за 19 допинг теста на футболисти от местното първенство. Сред изисканите проби е и тази на Благой Георгиев, твърди сайтът „Съветски спорт“. Нареждането дошло след получени данни за съмнителни проби от основният информатор за употребата на забранени вещества в Русия Григорий Родченков, бивш шеф на РУСАДА.

Според публикацията става въпрос за тестове, взети от 2012 г. до 2013 г. През този период Благой Георгиев играеше за „Терек“ (Грозни) и „Амкар“ (Перм). За последно 36-годишният българин бе част от втородивизионния „Оренбург“. Договорът му обаче беше прекратен около Коледа по взаимно съгласие, а веднага след това юношата на „Славия“ заяви, че спира с футбола.

Освен от пробата на бившия български национал ФИФА се интересува и от тези на футболисти от ЦСКА (Москва), като между тях са все още играещите Сергей Игнашевич и Марио Фернандес, както и бивши играчи като Сергей Чепчугов и Кейсуке Хонда, който направи име и в „Милан“.

„Случайно или не се оказа, че повече от половината проби, които са поискани просто липсват - пише още „Съветски спорт“. - Стандартното време за съхранението им е 10 години, но какво се е случило с тях и защо са изчезнали, може само да гадаем.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят