Разследват пожар във ветеринарен цех

Цех за производство на ветеринарномедицински продукти и биоциди горя в Шумен, а полицията издирва извършител на умишлен палеж. Пламъците лучнали към 7,30 часа сутринта в петък, докато в помещенията на фирма "Фармавет" на бул. "Мадара" нямало работници. Огнеборци хвърлили над 4 тона вода, за да загасят пламъците.

Изяснено е, че пожарът се е развил на площ 28 кв.м., разпространен бил на две огнища. В цех за студено смесване на биоциди са изгорели палет със стъклен амбалаж, фолио, суха сурова суроватка, 2 тона хранителни добавки, 20 чувала отрова за мишки, голямо количество котешка тоалетна, има поражения по електрическа и ВиК-инсталация, съобщават от полицията. Изяснява се как е бил предизвикан пожарът, започнато е досъдебно производство.

Това е втори умишлен палеж през миналата седмица, по който работят шуменски криминалисти. В четвъртък миналата седмица изгоря частна кравефрма в с.Лозево. Сградата беше срината, опекоха се живи 25 крави и телета, десет кокошки, смески за животни на стойност 2 400 лв. и към 4 000 бали фураж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони