Райън Гослинг играе Нийл Армстронг

Режисьор е Деймиън Шазел

“First Man” е сред най-очакваните заглавия на годината. Биографичната драма за живота на легендарния американски астронавг Нийл Армстронг е режисирана от носителя на “Оскар” сценарист и режисьор на “Камшичен удар” и “La La Land” Деймиън Шазел. Той с право е смятан за един от най-проспериращите и талантливи млади творци в киното. Филмът е посветен на покоряването на Луната.

Ролята на първия човек, стъпил на нейната повърхност – Нийл Армстронг, се изпълнява от Райън Гослинг, превърнал се в една от най-големите и уважавани филмови звезди на своето поколение. Очаква се той да бъде номиниран за “Оскар” и “Златен глобус” за изпълнението си. Филмът се очертава като едно от най-престижните заглавия на 2018-а. Изпълнителен продуцент е холивудският великан и визионер Стивън Спилбърг.

Режисьор на “First Man” е Деймиън Шазел (”Камшичен удар”, “La La Land”), а сценарият е дело на Джош Сингър (”Спотлайт”), по биографичната книга “First Man: The Life of Neil A. Armstrong” на Джеймс Р. Хансен. В ролите освен Райън Гослинг публиката ще гледа още Клеър Фой, Пабло Шрайбър, Кайл Чандлър, Джон Бърнтал, Кирън Хайндс, Итън Ембри, Джейсън Кларк, Брайън д‘Арси Джеймс, Кори Стол, Кристофър Абат, Патрик Фюгит, Шей Уигам, Лукас Хаас и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино