Раненият от бомбичка полицай: От разпръсналите се стъкла пострада роговицата на окото ми, необходим е по-висок контрол

Петър Иванов, пострадал на мача „Левски” – ЦСКА:

От разпръсналите се стъкла пострада роговицата на дясното ми око, необходим е по-висок контрол. Това заяви пред журналисти инспектор Петър Иванов от Жандармерийското управление- София, който пострада на стадион „Васил Левски“ при футболната среща Левски-ЦСКА от 18 април 2018 г., след хвърлена бомбичка.

„За самия инцидент мога да кажа, че чух взрив. На мястото, което се намирах нямах възможност нито да видя, че идва нещо към нас, нито откъде. Бяхме в сектор А, вход 1, вътре в тунела“, посочи Иванов.

Той уточни, че при взрива е пострадал от разпръснатите стъклата. „Пораженията по мен са по лицето и роговицата на дясното му око“, добави той.

„В онзи момент започнахме да оказваме първа помощ на колежката, после установих раните по себе си. Здравословно се чувствам горе-долу добре“, заяви Иванов. „С колегите, които бяха там, не сме коментирали случилото се. Не мога да кажа, че да бъдем замеряни с различни предмети е ежедневие, но се е случвало“, каза още той.

Инспектор Иванов съобщи, че това е първият път, в който претърпява инцидент по време на футболна среща, но е претърпявал такива по време на протести. „Тогава пак от счупено стъкло хвърлено към нас получих порезна рана на ръката“. Относно това, кои мероприятия са по-трудни са охраняване, той коментира: „И на протести е трудно, и на футболни срещи. И в двата случая има недобронамерени както протестиращи, така и фенове. Оценявам, че има риск“, поясни инспекторът.

Във връзка с предстоящия мач между Левски и ЦСКА в сряда и дали е готов да го охранява, Иванов отговори положително.

На въпрос какво трябва да се направи, за да се избегнат такива инциденти, той отговори: „Необходим е по-висок контрол, но най-вече хората, които посещават тези футболни срещи, а и протести, да мислят и да осъзнават, че в същото време от другата страна може да е техен далечен роднина, братовчед или приятел“.

Инспектор Петър Иванов заяви, че в професията се изисква много търпение, визирайки поведението и обидите на футболни фенове към органите на реда.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България