Регионална библиотека „Димитър Талев“ обявява конкурс на тема „Библиотеката – вчера, днес и утре”

Регионална библиотека „Димитър Талев“ обявява конкурс за рисунка, литературна творба (есе, стихотворение или разказ) и мултимедийна презентация на тема „Библиотеката – вчера, днес и утре”. Поводът е 65 години от създаването на Регионална библиотека “Димитър Талев“- Благоевград и 120 години от рождението на Димитър Талев. Целта на конкурса е да се популяризира четенето сред децата и младежите, които да пресъздадат своите преживявания, свързани с библиотеката, както и своите вдъхновения от съприкосновението с книгата.

В конкурса се допускат да участват ученици от 6 до 18 години включително. Всяка рисунка следва да бъде оригинална авторска творба, представена на хартия - формат: 35х50 см. Есето не трябва да бъде по-дълго от 5 страници. Мултимедийната презентация следва да бъде до 30 слайда.

Всеки участник може да представи само една рисунка, есе или презентация. Рисунките, есетата и презентациите не трябва да съдържат имена или други обозначения. Те ще бъдат номерирани и записани с цел анонимно оценяване. Презентацията трябва да бъде предоставена в електронен и в хартиен вид. Няма ограничение за техника, тя е свободна.

Жури ще определи най-добрите творби във всяка област. Резултатите ще бъдат обявени на сайта https://www.libblagoevgrad.org/ и Facebook страницата на библиотеката в навечерието на 1 ноември - Ден на народните будители. Наградените рисунки ще участват в изложба на библиотеката от създаването й до днес. Спечелилите есета и мултимедийни презентации ще бъдат представени на церемонията по награждаването. Призьорите ще бъдат предварително уведомени индивидуално.

В конкурса се определят две възрастови категории. Първата категория е от 6 до 12 години, а втората- от 13 до 18- годишна възраст. Във всяка категория ще бъдат връчени награди за първо, второ и трето място, както ще има и подготвени поощрителни награди. Крайният срок за изпращане на рисунките е 15 септември 2018 година. Кандидатите може да изпращат творбите си на имейл адрес [email protected] или на адрес:

Регионална библиотека „Димитър Талев“,

гр. Благоевград, 2700

пл. „Георги Измирлиев“ №2

Повече информация за инициативата може да бъде получена и на телефон +359879409794.

Изпратените творби остават в Регионална библиотека „Димитър Талев“. Участниците отстъпват всички права и разрешават разпространението им в рамките на настоящия конкурс (медии, статии, албуми и други).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони