Решават за грипна ваканция в петък

Снимка: Архив

В Бургас най-вероятно ще бъде обявена грипна ваканция от идния понеделник. В петък, в областната управа се събира Областния противоепидемиологичен щаб и ще се решава дали да има ваканция и дали да бъде обявена грипна епидемия. Това ще стане, след като експертите разгледат данните за заболели през последните дни, съобщи д- р Георги паздеров, шеф на РЗИ.

Очаква се грипна ваканция да бъде обявена и да влезе в сила от понеделник, като ще продължи седмица. Учениците ще се върнат обратно в класните стаи на 3 февруари. Броят на болните за последните седем дни е 425 души.

Кметът на Бургас Димитър Николов потвърди новината в социалните мрежи: "След стотиците емоционални запитвания, които получих, ви информирам, че току-що разговарях с д-р Паздеров и реших да предложа на епидемиологичния щаб обявяването на грипна ваканция от понеделник до петък (27.01- 31.01). Това е начин превантивно да изпреварим разпространението на грипа. Затова припомням на учениците, че грипната ваканция не е за купони, нито за събиране с приятели (най-вероятно за писане заедно на домашни), а за да се ограничат контактите със заразени с вируса хора".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве