Решават по спешност проблемите около реконструкцията на пътя Пловдив – Асеновград

В процес на изглаждане са всички проблеми, които трябваше да бъдат решени при реконструкцията на високоскоростния път Пловдив – Асеновград, стана ясно след днешната работна среща, домакин на която бе областният управител на Пловдив Здравко Димитров. На нея присъстваха шефът на АПИ, кметовете на общините Пловдив, Асеновград, Куклен и Родопи, собственикът на фирмата изпълнител на Асеновградско шосе, представители и шефове на „Пътпроект“, Напоителни системи, ЕВН “Електроразпределение – Юг“, Областно пътно управление – Пловдив, РИОСВ-Пловдив, проектанти, главни архитекти и експерти на общините и областна администрация. На срещата за кратко присъства и вицепремиерът Томислав Дончев.

Проблемът с коригирането на напоителните и отводнителните канали, които минават през трасето, ще бъде решен до дни, за да може да стартира проектирането и изграждането на локални платна и кръговите кръстовища на Долни Воден и в началото на Асеновград.  Възлагането и проектирането на локалните платна е ангажимент на трите общини Асеновград, Куклен и Родопи. От ЕВН “Електроразпределение – Юг“ предадоха проекта за електрозахранване на „Тракия икономическа зона“, чиято процедура очаква решение вече 6 месеца. Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че забележките по проекта за кръговото на изхода на Пловдив са отстранени и парцеларният план е готов за съгласуване.

Бяха обсъдени и проектите за удвояване на Околовръстното шосе, както и изграждането на Източна дъга на  Пловдив, която да свързва Асеновградско шосе с Ягодовско шосе. Подготвя се проект за изграждане на 7-километров четирилентов околовръстен път с едно локално платно между  "Скобелева майка" и Асеновградско шосе. Предстои да бъде изготвен парцеларен план, след като да започне отчуждаване. След края на срещата премиерът Бойко Борисов, който лично се ангажира да помага за реализацията на важните транспортни проекти на Пловдивска област, се обади на губернатора Здравко Димитров, за да получи информация за конкретните мерки, които ще се предприемат за разрешаване на проблемите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България