Родителите на Джак Блек създали телескопа „Хъбъл”

Томас Джейкъб Блек - актьор, дубльор, комедиен артист, музикант, автор на песни, ютубър, съпруг и баща, но по-известен като Джак Блек. Като актьор Джак е известен с ролите си в много велики филми, като „Момичета от класа”, „Свалячът Хал”, „Рок училище”, „Кинг Конг”, „Тропическа буря”, „Пътешествията на Гъливер” и много други.

Той сериозно се занимава и с озвучаване на филми. Блек твърди, че любимата му роля е на По, главния герой във франчайза "Кунг-фу панда". Но освен това дублира и Майло, приятелски настроен собственик на магазин за комикси в епизод на "Семейство Симпсън". Заради постиженията си, през 2018 г. той получава звезда на холивудската "Алея на славата".

Джак Блек е известен като музикант, вокал и китарист на комедийната рок банда Tenacious D, която основава заедно с приятеля си Кайл Гас през 1994 г. Като музикант Блек участва в много проекти. Той е гост вокалист в албума "Probot" на Дейв Грол, в албума на "Eagles of Death Metal", "Death by Sexy", и изпълнява една от песните в албума Incredibad на The Lonely Island.

През декември 2018 г. звездата основата своя YouTube канал, Jablinski Games, посветен на "games, food, and life" (игрите, храната и живота) и има над четири милиона абоната. Освен това участва в Minecraft stream с PewDiePie, за да съберат средства за "National Alliance on Mental Illness", след самоубийството на Etika, известен ютубър, през юни 2019 г. Джак Блек е ангажиран и с други благотворителни дейности. Той участва в кампанията на Comic Relief USA, "Red Nose Day", в Уганда, Африка, чиято цел е да се привлече вниманието на хората към бедността при децата.

Бихме могли да кажем, че Джак Блек е гений в областта си, но неговите родители са били истински гении. И двамата са работили като сателитни инженери по космическия телескоп Хъбъл. Той има още един гениален и известен роднина, Чарли Хейдън, джазмен, талантлив басист и композитор, който всъщност е тъст на Джак Блек. Макар че Джак е работил съвместно с много музиканти, има един човек, с когото не е имал шанса да свири заедно, неговия шурей, Джош Хейдън, вокал и басист на групата "Spain".

Блек не е само американска звезда, но и любящ съпруг и баща. Той е женен за Таня Хейдън от 2006 г. и заедно имат двама синове, родени през 2006 и 2008 г. Трудът на Блек се отплаща, тъй като звездата печели номинация за "Златен глобус" за "Училище за рок" и "Бърни". Освен това печели "Грами" за "Най-добро метал изпълнение" с "Tenacious D".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл