Румен Радев: В политиката играя според закона, моята игра е абсолютно чиста

Снимки: Благой Кирилов

Изтребителите ги видяхме, лобистите постигнаха своето, коментира президентът

Президентът Румен Радев намекна, че няма да подпише указа за назначаване на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд (ВАС).

„Казах, че най-логично е новият председател на ВАС да се избира от новия състав на ВСС. Старият състав вече излъчи своя кандидат, ако му дадем шанс да бъде потвърден и от новия състав на ВСС, неговият авторитет ще бъде още по-голям”, коментира Радев, който се включи в инициативата „Да изчистим България заедно”.

„Изтребителите ги видяхме, според мен лобистите постигнаха своето. Конкурсът вече се връща в изходна точка и това застрашава окончателно да приземим 100-годишната си авиация. Задраскан беше трудът на военните експерти”, подчерта още Радев.

„Процедурата трябваше отдавна да бъде в ход, кой месец сме вече. Няма шанс и яснота кога ще се продължи оттук нататък”, изтъкна държавният глава.

„Ако си решил да не инвестираш в сигурност, намираш начин и поводи да протакаш”, допълни той.

„Вкъщи всички чистим. Всеки има зона на отговорност. Аз така обичам.“, заяви пред журналисти президентът. „Всеки трябва да чисти с ръцете си, за да разбере проблема. За да решим проблема, трябва да променим настройката си, да осъзнаем, че нашият общ дом е цяла България. Трябва да работим с децата, да осъзнават от малки, че това е кауза - да живеем в една чиста природа“, обясни Радев.

„В политиката играя според закона. Имаме конституция и закони, които трябва да се спазват. Моята игра е абсолютно чиста. Ако някой продължава да играе по други начини с мен, аз продължавам по правилата”, каза още държавният глава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България