Санаториум във Вършец приютява пенсионери през зимата

Специализираната болница за рехабилитация „Свети Мина” във Вършец обяви прием на възрастни хора за зимните месеци. Самотни баби и дядовци могат да отседнат в студените дни в санаториума и да се радват на топлина, храна и медицински грижи, съобщи директорът на здравното заведение Боряна Бончева. Санаториумът в курортния град разполага с 250 места, но през зимата част от тях са свободни.

„Решихме да използваме максимално ефективно базата в ненатоварените месеци и поканихме възрастни хора да се настанят при нас.За целта отделихме 50 стаи с по 2 легла!”, поясни Бончева. Пенсионерите могат да се настанят в луксозни или обикновени стаи. Всички помещения са със самостоятелен санитарен възел и телевизия, в луксозните има и хладилник. ВИП престоят струва 600 лева за месец, а цената на обикновената стая е 400 лева. Старите хора могат да ползват и балнеопроцедурите на комплекса след консултация с лекар. Единственото изискване за настаняване в пансиона е бабите и дядовците да се обслужват сами. Първите трима зимни гости са пристигнали в санаториума и са настанени във ВИП стаи. Вече има и обаждания за още клиенти от цялата страна.

„Интересът към услугата, която е уникална за България, е голям. Има много възрастни хора, чийто деца са в други населени места или в чужбина и зимния пансион е добър начин да им бъдат осигурени необходимите грижи”, смята Боряна Бончева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони