Сгъваем смартфон? Идва!

В САЩ ще струва около $1400

Първият сгъваем телефон в света вече не е само една концепция, както си мислех, когато го видях за пръв път на видеодемонстрация в Азия. Това е истински Android телефон, който можете да си купите точно сега, и при това, не е направен от най-продаваните производители като Samsung или Huawei, а двамата производители на Android телефони, са обичайните заподозрени, които се свързват със сгъваемите смартфони.

Китайската компания Royole (Rouyu Technology), която се превежда като Royal на английски език, започна да приема предварителни поръчки за произвеждания от нея сгъваем телефон. Смарфонът се казва FlexPai. От сайта на Royole в САЩ научаваме, че FlexPai е с напълно гъвкав дисплей, второ поколение на Royole. Ако напълно се разгъне, FlexPai се превръща в 7,8 инчов таблет, и е толкова голям, колкото и iPad мини. Екранът има разделителна способност 1920 x 1440 и съотношение 4:3. При сгъване устройството се превръща в смартфон с двоен екран, който има три екрана.

Устройството може да се сгъва лесно, но не изглежда да приляга добре в джоба. Смарфонът FlexPai разполага и с камера с двоен обектив, включително и 20-мегапикселов телеобектив и 16-мегапикселов широкоъгълен обектив. В предишният доклад се казва, че телефонът ще бъде със следващото поколение на процесора Snapdragon 8150, въпреки че този детайл не се споменава на уеб сайта. И това ще бъде един от първите произведени телефони в света с новия водещ процесор на Qualcomm.

Според компанията телефонът трябва да бъде снабден и с технология за бързо зареждане. Телефонът ще има USB-C порт, но няма да има джак за слушалки. Другите спесификации включват 6GB или 8GB RAM памет и 128GB, 256GB или 512GB памет за складиране на информацията. В САЩ моделите на телефоните с 128GB и 256GB ще са на цени 1318 и 1469 долара. Сгъваемият телефон на Samsung, Galaxy F, вероятно ще струва около 2000 долара, и според слуховете ще стартира следващата година. Телефонът трябва да бъде обявен пред света по-късно този месец на пресконференция от разработчиците на Samsung.

(Превод Павел Павлов)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии