Силният северняк прекърши светофар в центъра на Варна

Силният вятър във Варна, който вилнее с 20-25 м /сек прекърши светофар в центъра на града –на кръстовището на бул. „Вл. Варненчик” и ул.”Отец Паисий „ . По чудо няма пострадали, районът беше отцепен от полиция . Движението вече се възстановява , но сигналът на кръстовището е жълт, каза за „Труд „ Купен Пашов, началник на отдел "Дейности по защита на населението" в община Варна.

9 сигнала във връзка със зимната обстановка са постъпили през последната нощ при дежурния в Община Варна, като основните от тях са за силни снегонавявания. От общината призоваха гражданите да укрепят всичко по тераси и балкони, за да се предотвратят рискови ситуации предвид влошаване на зимната обстановка.

Пристанище Варна е затворено заради бурния вятър и са забранени маневри във всички райони на порта. Два полета на летище Варна са отменени заради влошената метеорологична обстановка. Самолетът от София, който трябваше да кацне в 8.10 ч не е пристигнал, отменен е и полетът от Варна за столицата в 8.45.

Две детски градини в кв. „Вл. Варненчик“ – „Детски свят“ и „Пламъче“ днес не приемат деца заради спряло електричество, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Подаден е сигнал в „Енерго про“, очаква се аварията да бъде отстранена. В останалите забавачки и детски ясли е осигурено гориво и температурите са подходящи за децата.

Ритуалът с хвърляне на Богоявленския кръст засега не се отменя. Теренът и маршрутът до морето са почистени, увериха от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони