Слабак бие и хвали Григор

Григор Димитров се върна към горчилката от загубата още във втория си мач на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Маями. Два дни след като прекъсна серията си от 3 поражения през сезона с успех над Максимилиан Мартерер (Германия), българският тенисист напусна надпреварата след 4:6, 4:6 от Жереми Шарди.

Французинът, който е №90 в ранглистата, измъкна мача с по един пробив в десетия гейм на двата сета. Иначе качеството на играта и на двамата беше далеч от световните стандарти, като победителят вкара едва 15 печеливши удара срещу 20 непредизвикани грешки. Димитров завърши мача с малко по-благоприятен актив – 16-17, но по никакъв начин не успя да покаже защо е №4 в света. Българинът имаше своите шансове, но не ги реализира, докато 31-годишният Шарди се възползва от грешките му, за да стигне до успеха.

„Направих много силен мач от началото до самия край – похвали се французинът. - Много съм доволен! Хубаво е да победиш невероятен играч на централния корт. Надявам се да продължа в същия дух.“

Шарди се класира за 1/8-финалите, където ще срещне Милош Раонич (Канада). Григор пък ще се надява на по-ранно отпадане на Александър Зверев (Германия) и Хуан Мартин дел Потро (Аржентина), които имат шансове да го изместят от 4-ото място в световната ранглиста.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт