След 11 години Ел Класико без Меси и КР7

След 11 години за първи път най-чаканото дерби в света между „Реал” и „Барселона” ще мине без Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Португалецът напусна „Сантяго Бернабеу” в посока „Ювентус”, а аржентинецът счупи ръка при победата на „Барселона” с 4:2 над „Севиля”, при която вкара втория гол. През ноември 2007-а датира последното Ел Класико, в което и двете мегазвезди на футбола не играха. Тогава Роналдо все още беше в „Манчестър Юнайтед”, а Меси лекуваше разтегнат мускул. В онзи мач „Реал” спечели с 1:0 с гол на Жулио Баптиста и стана шампион, а „Барса” остана едва трета в класирането.

Два пъти от 2004 година Лео пропусна големия мач. И нито веднъж без него „Барса” не спечели. В първия случай Меси не игра при 1:1 на „Бернабеу”, но след това отборът спечели Шампионската лига и Примера дивисион. Аржентинецът е голмайстор №1 в историята на Ел Класико с 26 попадения. След него са Роналдо и Алфредо ди Стефано – по 18.

Дори без Меси „Барселона” ще излезе като фаворит на „Бернабеу”. „Реал” е в серия от четири поредни загуби след конфузното 1:2 с „Леванте”. Треньорът Хулен Лопетеги явно ще запази поста си поне до Ел Класико, което може да е и последният му мач начело на европейския шампион.

Преди да се контузи, Меси направи това, което всички очакват – асистенция за гол на Филипе Коутиньо и собствено марково попадение. Меси трябва да се върне за другото голямо дерби срещу „Атлетико”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят