След 7 часа заседание на пленума: Разкол и избори в БСП

Снимка: Юлиан Тодоров

БСП отива на вътрешнопартийни избори тотално разделена. Това стана ясно след 7 часа заседание на Националния съвет на социалистическата партия.

Вътрешната опозиция не успя да наложи исканията си за промяна на устава за избор на председател на БСП и пълният цикъл на вътрешен вот ще мине и през пряк избор на председател. До оставка на председателя на БСП Корнелия Нинова така и не се стигна.

"Получи се дискусия", каза Нинова след края на пленума. "Отчетено-изборната кампания на БСП започва от 1 декември", информира тя. "Вътре не ми е искана оставката", допълни Нинова.

Злобата и омразата ще съсипе БСП. Това каза пред "Труд" председателят на БСП-София Калоян Паргов пред варненски социалисти, които търпеливо цял ден стояха пред централата на БСП, но не бяха допуснати на заседанието на НС на БСП." Опасно за БСП е да няма диалог", допълни още той.

По същото време вътре говореше лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов. Ръководството на БСП подмени листата за общински съветници за Варна, без да се съобрази с нашите номинации, заявиха пред Паргов недоволните от Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Необходим е диалог, но вътре в партията, каза от своя страна Паргов.

Пленумът в неделя започна с кворум от 115 души, а на заседанието присъстваха кметове от партията и общински съветници. Проектът на дневен ред целеше да не се даде думата на вътрешната опозиция, което се получи до голяма степен, недоволстваха социалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика