Служител на Енерго-Про падна от стълб и загина

Служител на Енерго-Про загина при ремонт на съоръжения за пренос на електроенергия в района на шуменското село Долина. Инцидентът с Хюсеин Х. от шуменската община Венец станал сутринта в сряда към 9 часа.

Група от четирима служители на енергодружеството били в трудно достъпен район за планова профилактика. Мястото е между селата Хърсово и Долина, уточни кметът на последното Нурхан Ибрямов. Служителят Хюсеин се бил качил на висок електрически стълб и паднал от него. Възможно е първо да е бил ударен от ток.

Според хора от село Долина, по това време токът в селото спрял. Чул се и вой на линейка. Медици са стигнали до мястото с помощта на джип. Служителят на енергото бил загинал на място.

В района тече оглед от полицаи, следователи и съдебен лекар. Аутопсия ще изсни причините за смъртта.

Според запознати, служителят се бил качил на стълб към 20-киловолтов далекопровод и е бил поразен от ток. Това е довело да рухването му от над 10 метра височина на земята. 51-годишният Хюсеин бил с изгаряния по ръцете и краката. Най-вероятно е предприел профилактиката без да се увери, че тока е изключен и да получи потвърждение от диспечер в Каолиново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони