Спряха опасен теч на 4 г. в шуменски квартал

Общината ще си търси парите от ВиК

Отстранена е повредата по мръсния канал в кв."Тракия"" в Шумен, който подкопаваше улица и изливаше фекални води в река Поройна. Течът е спрян, предстои теренът да се заравни и да се оформи бреговата част, съобщиха от общината. От кметството се заеха с решаване на проблема, който е от 2013 г., след като жители от ул."Дедеагач" 17 и 19 алармираха кмета Любомир Христов.

Живеещите в този район са изпращали многократно сигнали до ВиК-Шумен. Мерки срещу повредата не са били предприети, а жителите негодуваха, че плащат скъпа вода, а тънат в мръсотия и ги грози опасност. След настояване от градоначалника от ВиК заявили, че не е в техните възможности да решат проблема и да възстановят прекъснатата канализация. След отказа, от общинската администрация са предприети ремонти, а сега похарчената сума ще се търси от ВиК-дружеството, обявиха от кметството в събота.

"От наша страна бяха наети техника и работници от шуменска фирма, проблемът е решен и водата вече се изтича, както е редно, по канализацията за мръсните фекални води", уточни зам.-кметът по строителство инж.Боян Тодоров.

По време на ремонта общинският съветник Сунай Садък от ДПС, който също се ангажира с решаване на проблема на гражданите, бе дошъл специално да благодари от името на жителите на квартала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони