Станка Златева подари плакети на Красен Кралев, Десислава Танева и Валентин Йорданов

"С най-искрена благодарност за подкрепата при строежа на залата по борба и за принос в развитието на най-българския спорт" - такъв надпис имаше върху плакет с очертанията на България, който Станка Златева подари на олимпийския, седемкратния световен и европейски шампион по борба Валентин Йорданов. Подаръкът бе връчен на тержественото откриване на новата спортна зала, който ще използва клуба на златното момиче в родния й Сливен. Плакети в знак на благодарност Станка Златева връчи още на спортния министър Красен Кралев, както и на народния представител Десислава Танева.

На откриването на завършения само за няколко месеца обект се събраха десетки спортисти, гости, приятели на Станка Златева, от Сливен и страната. Залата фигурира в дългосрочните планове на Българската федерация по борба и е един от 6-те национални центъра, в които ще се провеждат подготвителни лагери и състезания.

Залата на Клуб "Станка Златева" се намира в парк "Юнак" в Сливен, застроената й площ е от 1250 квадрата - съобщиха от общинската администрация. За изграждането на първия етап от спортното министерство отпуснаха 631 хил.лева. Съоръжението разполага с два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа. Изградени са тренировъчни съблекални за мъже и жени, складови помещения за спортния инвентар, треньорски офиси и санитарни възли. В клуба се обучават 15-16 деца, които вече са участвали в различни състезания в страната, някои от които - в подкрепа на благотворителни каузи. Дейността на спортната зала е обвързана и с учебната програма на Спортното училище в Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони