Стоичков срещу Зидан в Париж

Христо Стоичков срещу Зинедин Зидан точно преди световното първенство!

Двете „Златни топки” ще се изправят един срещу друг като капитани на своите отбори в демонстративен мач по случай 20 години от Мондиал 98. Зизу отново ще събере своята Франция, станала за първи и единствен път крал на света. Стоичков, играл за последно на световно с България, ще води сборния тим на планетата. Двубоят ще е на 12 юни на стадион „Ю Арена” в Париж, където групата „Ролинг Стоунс” е имала концерт пред 109 000 зрители.

В състава на Франция са маркови звезди като Тиери Анри, Фабиен Бартес, Лоран Блан, Бишенте Лизаразу, Патрик Виейра и Давид Трезеге. В отбора на Стоичков се очаква да дойдат Роберто Карлуш, Роналдо, Денис Бергкамп. Камата вече е дал потвърждение, но организаторите не обявяват групата, докато не се окомплектова окончателно отборът.

Заради ангажимента Стоичков промени малко плана си за Мондиал 2018. Експертът на американския тв гигант „Унивижън” трябваше да пристигне в Москва още на 10 юни, но френската федерация му организира пътуване на 13-и. Същото се отнася и за всички останали телевизионни анализатори, които са поканени на демонстративния мач.

По-рано тази година Камата бе главно действащо лице и на турнира „Купата на легендите“ в Москва. Край Кремъл героят от САЩ 94 демонстрира, че не е забравил головия си нюх, реализирайки хеттрик във вратата на Италия. Стоичков бе капитан на сборния отбор на света, а за „адзурите“ игра Франческо Тоти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ