Супер промоции за море в Испания

900 лева за седмица в горещата страна с включена храна, питиета и екскурзия, ако резервирате по-рано

Съчетайте ваканция с разглеждане на най-големите забележителности в страната на Сервантес

Почивките са подходящи и за хора в златната възраст

Ако не понасяте студеното време и вече мечтаете за следващата морска ваканция, можете да се възползвате от отстъпките за ранни записвания за почивка в Испания. През последните години страната се наложи като предпочитана дестинация, както за хората в златната възраст, които търсят удобство, спокойствие и красиви гледки, така и за всички почитатели на културата, вкусната храна, безкрайните пясъчни плажове, топлото време и кристално чистите морски води.

Ако резервирате ваканцията си сега, можете да се възползвате и от много изгодни промоции.

Проверка в сайта на един от най-големите туроператори “Бохемия” показва, че цените на офертите за 8-дневна крайморска ваканция в Испания с директен самолетен полет, включени три хранения дневно, вино и вода, една безплатна екскурзия и трасфер до избрания 4-звезден хотел започват от 899 лева на човек.

Колкото и пъти да сте посещавали Испания, страната винаги има с какво да ви изненада приятно.

Неслучайно от дълги години винаги е в челните европейски и световни класации за държава, приела най-много туристи. Дългите безкрайни плажове с кристална вода обаче са причина никога да не усещате този огромен интерес от страна на туристите, а работещите в индустрията ви карат да се чувствате център на внимание, така че да не виждате “конкуренцията” на другите гости за персонално обслужване.

Страната е любима и на туристите в златната възраст заради достъпните си цени, високото качество и традициите на местния Senior Tourism. Помислено е за всичко. Хотелите са подбрани внимателно, така че 4-те им звезди да гарантират удобство и комфорт. В предлаганите пакети е включен обогатен пълен пансион – закуска, обяд и вечеря с вода и вино. А като екстра гостите получават и една безплатна екскурзия в знаково място за избраната дестинация.

28-01Ако решите да си подарите ваканция в рая за хората от златната възраст Ла Манга дел Мар Менор в Мурсия като безплатна добавка към пакета на цена от 899 лв. за 8 дни получавате панорамна обиколка на Аликанте с водач на български език. За града през вековете са спорили мюсюлмани и християни, като днес можете да разгледате интересно наследство и от двете съперничещи си култури.

Самият курорт Ла Манга дел Мар Менор неслучайно е наричан рай между две морета и е едно от най-спокойните места за почивка в цяла Испания. Пясъчна коса с дължина от 22 километра отделя водите на Средиземно море от най-голямата лагуна в Испания и Европа, позната като Малкото море (Мар Менор). Високата концентрация на сол във водите на лагуната, съчетани с микроклимата влият лечебно на целия организъм. Неслучайно местната козметика от Мар Менор се слави като целебна и конкурира известните продукти от Мъртво море. Според медицинските специалисти всъщност именно курортът Ла Манга дел Мар Менор има най-здравословния климат в цяла Испания. Така че мястото реално е огромен открит спа център. Като екстра заради малката си дълбочина най-голямата солена лагуна в Европа се затопля значително по-рано от Средиземно море, което прави курортът предпочитан за лятна ваканция още през пролетта. Дори през зимата температурите тук рядко падат под 19 градуса. Затова и другото име, с което наричат курорта и региона край него е Коста Калида или Горещия бряг.

В близост е разположен резерват, в който можете да наблюдавате различни видове птици, включително и атрактивното фламинго. Местната кухня, подобна на цяла Испания, е комплимент за небцето. Ако ви доскучае да се наслаждавате на горещото слънце и лечебните морски води можете да си купите и допълнителни екскурзии до Картахена, която помни Пуническите войни и приютява построеният през 1-ви век от император Август Римски театър или до основаната през 9-ти век Мурсия, за да разгледате внушителната й катедрала. Ще имате възможност да посетите и град Лорка с извисяващата се Крепост на слънцето или един от петте най-свещени за католиците градове в света - Каравака де ла Крус.

Сред другите интересни ваканции в Испания, които можете да резервирате с отстъпка за ранни записвания, е тази в Коста дел Алмерия. Цената на почивката за 9 дни започва от 999 лева на човек. Курортът Аквадулсе се намира на 200 километра от Малага, а самият град на Пикасо можете да разгледате безплатно с професионален гид като част от туристическия пакет без да плащате допълнително. Ако изберете тази ваканция ще имате шанса да се насладите на националния парк и биосферен резерват Сиера Невада и на селището Гуадикис, в което и днес част от местните предпочитат да живеят в пещери. Сред другите допълнителни екскурзии е тази до развлекателния парк Oasys, който ще ви пренесе в Дивия Запад на Америка и неслучайно е наричан още Мини Холивуд. Или да си подарите целодневна екскурзия с морски круиз по време на която ще разгледате рибарското селище Ислета дел Моро, известният със златните си мини Родалквилар, прочутата с белите си къщи Агуа Амарга, както и да поплувате в редица заливи, в чиито чисти води често се виждат и делфини. Край местния замък Сан Андрес в Карбонарес пък можете да си направите снимка с известните испански вятърни мелници или да проведете въображаема битка с тях, подобно на героя на Сервантес Дон Кихот. Като екскурзия се предлага и посещение на Гранада с най-известната и най-посещавана от туристи испанска забележителност замъкът Аламбра, както и рлазходка до втората по големина крепост в региона Ла Алкасаба в Алмерия.

 

Снимайте всички палми на планетата на едно място в Елче

Зеленият рай Бенидорм

Вижте Светия Граал във Валенсия

В катедралата на Валенсия можете да видите Светия Граал – чашата, от която е пил самият Исус Христос.

Един от най-известните испански морски курорти безспорно е Бенидорм. Той е проектиран и изграден като такъв и впечатлява със своите небостъргачи, въпреки че и днес можете да посетите старата част с типична атмосфера. 8-дневна ваканция в него ще ви излезе 1019 лева на човек. Но със сигурност няма да съжалявате. Курортът е много озеленен и това не е учудващо, предвид че в близост се намира град Елче. В едно от най-старите обитавани места на Иберийския полуостров днес можете да видите образци от всички видове палми, които растат по света в местната ботаническа градина.

Като включена безплатна екскурзия към този пакет ще имате шанса да разгледате Аликанте с крепостта Санта Барбара, която се извисява над града, знаменитата крайбрежна алея с палмите Еспланада, катедралата със син купол Сан Николас и кораба-музей Сантисима Тринидат с 140 оръдия на борда.

В близкия град Валенсия освен известния Град на изкуствата и науката ще можете да видите с очите си и Светия Граал. Всички научни доказателства водят до твърдението, че пазената в местната църква чаша наистина е тази, от която е пил самият Исус Христос. Или поне в това са уверени местните. Уникалният съд се съхранява в местната катедрала Санта Каталина от началото на 15 век. Сред задължителните спирки в града е и музеят на Фалите.

Ако си резервирате екскурзия до планинското село Гуадалест пък ще можете да се насладите на къщи на по 400 години и красива природна панорама.

 

Барселона - градът на Гауди

Черната Дева върши чудеса в Монсерат

28-05Шедьоврите на испанския архитект Антонио Гауди като прочутата катедрала Саграда Фамилия са визитната картичка на Барселона.

Сред най-популярните ваканции в Испания е тази в Коста Брава. Пакетът за нея в момента започва от 905 лева за 8 дни, а в цената е включена безценна екскурзия до града на Гауди – Барселона. Каталунската столица ще ви очарова и ако решите да се върнете до нея, няма да имате проблем, тъй като курортът Пинеда де Мар, в чиито луксозни хотели се настаняват туристите, има съвсем лесна и удобна връзка до Барселона с влак.

Освен шедьоврите на Гауди, там можете да разгледате и уникалният и магически манастир Монсерат. Енергията на мястото и околните планински върхове е осезаема, а Черната Дева, наричана така защото лицето й потъмняло, след като взела всички хорски грехове върху себе си, в местния манастир и до днес върши чудеса. Сред допълнителните възможности е и тази да присъствате на рицарски турнир, да опознаете шарения и шантав свят на Салвадор Дали или да посетите обичания от Мадона град Жирона.

 

В Тенерифе можете да се забавлявате с червена панда и косатки

Дяволът живее във вулкана Тейде

Островът е рай за шопинг маниаците

Канарските острови се славят като едно от най-топлите и красиви места за лятна ваканция в Испания. Заради близостта им до Африка температурите там целогодишно са високи и са превърнали островите като Тенерифе в предпочитана дестинация за целогодишен отдих. Отдалечеността и големият интерес към острова предполагат и малко по-високи цени. 1440 лева ще ви струва 8-дневна ваканция в луксозен 4-звезден хотел в курорта Пуерто де ла Крус. Като част от пакета безплатно получавате екскурзия в едноименното градче с включено посещение на местната впечатляваща ботаническа градина и на катедралата.

Естествено имате и много допълнителни опции за прекарване на свободното време извън събирането на тен край водите на Атлантическия океан или в комплексите с басейни, пълни със солена океанска вода. На острова има подходящи плажове както за спокоен отдих, така и за каране на сърф. Имайте предвид обаче, че повечето от тях не са постлани с пясък, а със ситни камъчета.

Можете да си резервирате и еднодневна разходка с корабче, по време на която почти със сигурност ще можете да снимате плуващите край вас делфини и китове.

Безспорно най-голямото предимство на Тенерифе са цените. Заради факта, че е безмитна зона, магазините в най-големият остров на Канарите ще ви предложи умопомрачително добри сделки.

Тук можете да изкачите и на най-високия вулкан в Испания, при това само за десетина минути, благодарение на изградения лифт.

Гледката край Тейде е почти сюреалистична заради голите вулканични скали, в чиято негостоприемна прегръдка на места все пак са намерили начин да съществуват кактуси, цветя и храсти. Местните жители, наречени гуанчи, вярвали, че вулканът Тейде подпира небето и му пречи да падне върху земята и да унищожи всичките й жители. Според легендата в кратера на вулкана е затворен дяволът, за да не пакости на хората. На Тенерифе се намира и най-добрият зоопарк в Европа – Лоро парк, който бил предпочитано място и на суперзвездата Майкъл Джексън. Тук, в близка до естествената им среда, можете да видите делфини, косатки, червени панди, горили, пингвини, лъвове, папагали и десетки други животни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм