Короноваха Hilton Sofia за най-добър интериор на бизнес хотел

Отличието е признание за елегантния, модерен и зелен дизайн на хотела след мащабната му реновация

Реновираният Hilton Sofia бе удостоен с награда за най-добър интериорен дизайн на бизнес хотел от тазгодишното издание на конкурса „Дизайнер на годината“. Признанието отразява иновациите и изискаността на обновения дизайн на емблематичната сграда в сърцето на столицата, като призът беше връчен на генералния мениджър Бони Манси на Hilton Sofia на бляскава церемония в хотела, която отличи доказалите се компании и личности в сферата през изтеклата година.

Реновираният Hilton Sofia е знаков проект в хотелския сектор за България и една от най-новите инвестиционни инициативи на компанията-собственик "Галакси Инвестмънт Груп". Реализацията на проекта стъпва върху преоформяне на обемите и обогатяване на парковата среда, базирана на мотото „Парк в хотела и хотел в парка“.

Разположен в центъра на столицата, Hilton Sofia е заобиколен от Южния парк и предлага уникална гледка към Витоша, позволявайки на природата да проникне в хотела. Така обновеното пространство предоставя изключително изживяване, в което природата се слива с модерния дизайн. В основата на този подход стои т.нар. „зелена архитектура“, която се фокусира върху устойчивост, естетика и функционалност.

Така след мащабното обновление, Hilton Sofia вече разполага с 259 стаи, като на последния етаж на сградата са разположени 11 ексклузивни хотелски единици, включително два премиум и един президентски апартамент от най-висок клас. Освен това за пръв път на територията на Европа, именно в Hilton Sofia, световната веригата отваря и два от най-новите си брандове – ресторант OXBO и бар Regale. Паралелно с това гостите могат да се насладят на по-светъл, просторен и приветлив лоби бар, напълно обновено фоайе и нов Executive Lounge, където да се възползват от ВИП услуги в спокойна и елегантна атмосфера. Проектът за реновация на Hilton Sofia включва още реализацията на конферентен център от най-ново поколение с 13 мултифункционални зали.

Сред другите забележителни удобства на Hilton Sofia е и най-големият прилежащ външен паркинг към хотел в столицата, който разполага с 60 паркоместа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм