Съученици на убито на пешеходна пътека момиче призовават за сигурност на пътя

Съученици и близки на трагично загиналата при пътен инцидент в Горна Оряховица през миналата седмица 15-годишна Ани Иванова, се събраха в петък пред Младежкия дом в града, за да почетат паметта й. На 4 септември ученичката в СУ "Георги Измирлиев", която щеше да бъде в 10 клас, бе пометена от патрулен автомобил с висока скорост на пешеходна пътека пред дома й.

Връстниците на момичето и майка й настояха Общината и отговорните институции да освежат пътната маркировка, да монтират повдигнати пешеходни пътеки и да осигурят повече осветление на рисковите места. Децата пристигнаха и с плакати, а почернената майка на Ани носеше портрета на рожбата си.

Приятелките на Ани призоваха всички шофьори за толерантност на пътя.

„Обръщам се към всички бащи, майки, братя и сестри - когато седнете зад волана, щадете детския живот, помислите, че на пешеходната пътека може да е вашето дете !", апелира Екатерина Михайлова, приятелка на трагично загиналото момиче.

Почернената майка на Ани - Ивелина Иванова, призна, че за нея това е огромна трагедия, тъй като това е единственото й дете.

"Аз нямам вече бъдеще, вие сте моето бъдеще и съм тук, за да ви подкрепя", заяви пред младежите Ивелина Иванова.

"Когато научихме за трагедията, изживяхме шок, защото аз и още една моя приятелка изпратихме Ани до автобусната спирка. Умолявахме я да остане поне още един час с нас. Но тя се качи на автобуса и стана непоправимото" , сподели Силвина Петкова.

След раздялата си със Силвина, Ани слиза на неосветената улица пред дома си и се случва фаталния инцидент. Майка й Ивелина Иванова е убедена, че това място в района на "Захарни заводи" продължава да бъде опасно.

Ивелина Иванова благодари на хората с големи сърца, които през последните дни й помагат да преживее трагедията, включително и материално да посрещне различни разходи. Тя заяви, че вече е осигурила благодарение на дарения и сумата, нужна за паметник на загиналата й дъщеря, а средствата, които надхвърлят нуждите й, ще дари с протокол на директорката на СУ "Георги Измирлиев", за да бъдат дадени на социални слаби ученици в училището на Ани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право