С много мъка "Ботев" срази "Септември" в Пловдив

"Ботев" (Пловдив) постигна труден домакински успех срещу състава на "Септември" (София) в двубоя между двата тима от 15-ия кръг на Първа лига. "Жълто-черните" се наложиха с 2:0 над своя противник с дебютни голове на Васил Шопов и Иван Василев в самия край на мача.

Възпитаниците на Николай Киров доминираха през цялата среща, но гостите бяха добре групирани в своята половина, а играта на Ботев страдаше от липса на идеи. Това доведе до безплодно първо полувреме, в което единствената опасност пред една от двете врати дойде едва в 45-ата минута, когато удар на Тодор Неделев мина на сантиметри покрай левия страничен стълб.

Второто полувреме бе доста по-интересно. Пловдивчани стартираха агресивно след почивката и в 50-ата минута създадоха първото чисто положение. Джонатан Перейра намери с центриране от десния фланг Стивън Петков около границата на малкия пеналт, но таранът направи голям пропуск, като шутира силно над напречната греда.

В заключителните десет минути Ботев упражни тотален натиск. Стивън Петков пропусна нова чиста възможност, като този път не успя да намери очертанията на вратата след удар с глава. Димитър Пиргов също можеше да вкара след центриране от фаул на Неделев, но ударът му мина встрани от вратата. Шанс пропусна и Лъчезар Балтанов преди да дойдат драматичните финални минути на мача.

"Канарчетата" разпечатаха вратата на своите гости чак в 90-ата минута. Йордан Минев намери Тодор Неделев в наказателното поле, плеймейкърът се възползва от неубедителна намеса на защитник на Септември и от аутлинията асистира на Васил Шопов, който вкара първия си гол с жълто-черния екип от метър разстояние.

В продължението на мача Ботев стигна и до второ попадение дело на 17-годишният Иван Василев, който влезе на смяна в заключителните минути. Преди младият нападател да отбележи първия си гол сред професионалистите Антонио Вутов пропусна дузпа, отсъдена за игра с ръка на Стилиян Николов на голлинията, за която защитникът на столичани получи директен червен картон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ