Теодора Руменова Андреева - Андреа – Сексбомбата

Покрай дългоочаквания мач на най-добрия ни боксьор Кубрат Пулев и опонента му от Обединеното кралство Хюи Фюри в окото на медиите попадна и попфолк изпълнителката Андреа. Преди дни дори британският “Сън” посвети статия на българската певица, в която я определя като “зашеметяващо красива” и не пропуска да отбележи част от международните й отличия, с които прославя страната в чужбина.

45201182_626496891081545_7352541968422928384_nАндреа действително е един от най-популярните родни артисти в чужбина, особено на Балканите. Доказателство за това са наградите й за “Най-добър изпълнител от България” и “Балканска звезда”, присъждани от международни конкурси като Daf Bama Music Awards, Big Apple Music Awards, Награди “Beogradski pobednik”, “Montefolk” и други. Освен това сексапилната блондинка е сред първите български изпълнители, които започват да влагат много усилия и средства както в песните си, така и в клиповете към тях. Резултатът от нейното старание не закъснява и още в ранните години на музикалната си кариера тя може да се похвали с милиони гледания в интернет – нещо, което в днешно време може би се е превърнало в “нормата”, но за тогавашните времена е революционно.

Теодора Руменова Андреева, както са трите имена на Андреа, е родена през 1987 година в София. Завършила е Първа частна английска гимназия “Уилиям Шекспир”. Там се записва в хор за народно пеене, в който се изявява около 2 години.

Андреа още от малка има интерес към различен вид изкуства, вероятно заради факта, че родът и семейството й са дълбоко свързани с изкуството. Бабата й Тодорка Ахтарова е бивша балерина и помощник-режисьор в Народния театър “Иван Вазов”. Прабаба й пък е бивш цигулар, а прадядото – Михаил Ахтаров, дългогодишен диригент на хор “Кавал”.

Другата прабаба на блондинката е солистка в театър “Ренесанс”. Иван Вазов е впечатлен от нейните представления и лично я поздравява за изпълненията й.

Истинският успех за Андреа започва, когато подписва договор с компания “Пайнер”. Първият от поредицата големи хитове, които и до днес се слушат и пускат по всички фолк клубове в страната, излиза през 2008 година и е дует с румънския продуцент и изпълнител, дългогодишен професионален партньор на Андреа – Кости. Заглавието на парчето е “Само мой”, а певицата не пропуска да го изпълнява на всяко свое участие. След него следват “Най-велик” и “Дай ми всичко”, които също утвърждават сексапилната блондинка като една от най-популярните певици в “Пайнер”.

Успехите за Андреа обаче тепърва предстоят. В периода 2010-2012 година се появяват на пазара два нейни албума, които съдържат част от най-големите й хитове като “С теб да бъдем пак”, “Лъжа го с тебе”, “Хайде, опа”, “На екс”, “Докрай”, “Едно” и други. През 2012-а излиза и дуетът й с Азис “Пробвай се”, който печели десетки награди у нас и се превръща в най-големия хит на годината. В същата година Андреа издава и парчето “Лоша”, като клипът към него е считан за най-скъпия проект по онова време.

В този период Андреа започва да развива и своята международна кариера. Заедно с Кости двамата образуват групата “Sahara”. Пускат парчетата на английски I wanna и Champagne, в които участва световният реге изпълнител Shaggy и постигат успехи в цяла Европа.

Последвалите години певицата е на върха на своята кариера, а всеки проект, с който се захване, не остава незабелязан. Формулата за успеха й е комбинация между амбиция, упорита работа и голяма доза сексапил, който тя умело използва. Колкото повече развива своята кариера, толкова повече рискове поема с творчеството си. Така например в своите клипове тя си позволява да покаже все повече и повече плът, сексуални елементи или сцени, както и по-груб и “агресивен” език в песните си. В един от класическите хитове на Андреа, който оглави класациите и счупи рекорди за продължителност на върха – “Най-добрата”, се използва думата “боклук”, която става изключително популярна в “лекия жанр” и до ден днешен присъства в голяма част от парчетата. През 2015 година напуска “Пайнер” и продължава своя път като самостоятелен изпълнител.

Андреа обаче не е известна само с музикалната си кариера. Връзката й с боксьора Кубрат Пулев, която започва още през 2006 г. и до този момент двамата не са се разделяли официално и публично, въпреки че таблоидите многократно им приписват изневери или афери с други лица. Отношенията между двамата продължава да е сред най-обсъжданите теми в родния шоубизнес, а на редовните въпроси в интервютата и към двамата са “кога ще бъде сватбата?” и “мислите ли за бебе?” все още не дават конкретен отговор.

 

За нея

Кара ме да се чувствам щастлив

Андреа ме кара да се чувствам щастлив, въпреки че жените като цяло правят мъжете нещастни. На първата ни среща тя беше с прекалено високо самочувствие и това ми направи впечатление, но бързо разбра, че по този начин не се получава. Веднага ми допадна това, че тя е истински човек, откровена и открита. През годините тя ме е променила, показала ми е някои неща, които и самата тя не осъзнава, но ме е променила по някакъв начин, както и аз нея.

Кубрат Пулев, шампион по бокс и дългогодишна половинка на Андреа

 

Андреа е моята сродна душа

Много харизматична, успяла и всеотдайна жена, която силно вярвам, че предстои да реализира и най-смелите си мечти! Андреа е моята сродна душа. Мнозина я обожават, но и не са малцина тези, които я ненавиждат. На зложелателите й ще кажа - поклонете й се, тя е всичко, което вие мечтаете да бъдете, но не сте - уникална визия, стабилна връзка, блестяща кариера и перспективно бъдеще! На почитателите й ще кажа - боготворете я, защото тя го заслужава с цялото си себераздаване, амбиция и позитивизъм.

Николета Лозанова, плеймейтка и приятелка на Андреа

 

Не съм се интересувал от нейното развитие

Андреа е абсурдна. Нейните обвинения и упреци са толкова неоснователни, а и нямат никаква логика. Претенциите й са, че съм бил окупирал пазара и съм блокирал нейните участия отвсякъде, което е повече от нелепо. Да не говорим, че изобщо не съм се и интересувал от нейното развитие след като напусна компания “Пайнер” през 2015 г.

Митко Димитров, собственик на фирма “Пайнер”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица