Топ 10 на антивирусните програми за 2018 година

Има много безплатни антивирусни програми, но през последните години, повечето от тях вече са платени. Има и още няколко, които ще сканират компютъра ви безплатно. Компютърната защита никога не е била толкова важна, колкото сега, поради кибер престъпленията на най-високо ниво. Намирането на идеалния софтуер може да се превърне в главоблъсканица. Тук в Топ 10 на най-добрите антивирусни програми, ние проучихме най-добрите антивирусни решения, които са на разположение в момента, и ви показваме техните цени, характеристики и комплексна класация, които ще са от значение при вашия избор. Нашата цел е да сме сигурни, че вие ще сте защитени!

Най-често задавани въпроси за антивирусните програми

Не сте сигурни откъде да започнете с избора на антивирусната програма? Не се притеснявайте, ние прекарахме дни и седмици да тестваме всички доставчици, така това вече не ви е нужно. Тук сме дали отговорите на някои от най-често задаваните въпроси за антивирусните продукти.

1. Кои са най-добрите антивирусни продукти?

Има толкова много доставчици на антивирусни продукти на пазара, които са се специализирали в много различни неща, така че ще е трудно да се каже кой е идеалния за вас. Повечето от антивирусните продукти използват една и съща технология за откриване и премахване на вируси, така че някои от изброените тук брандове ще ви предложат най-високото ниво на защита. Винаги препоръчваме да търсите продукт, който е създаден за премахване на вируси, зловреден софтуер, рекламен софтуер и софтуер, който ще освободи компютъра ви с откуп, но много от създателите на тези продукти са специализирани само в една област. Също така не ви препоръчваме да харчите много за антивирусни продукти, ако продукт, като например TotalAV, ви дава същото ниво на защита като всеки друг антивирусен продукт и тук водеща ще е цената.

2. Какви са най-важните характеристики на антивирусните продукти?

Всички основни функции са важни, тъй като те работят заедно, за да предпазят вашата система от кибер престъпници. Най-малкото, трябва да сте сигурни, че ще използвате продукт, който включва вирусен скенер в реално време, защитна стена, защита от рекламен софтуер, защита за безопасно сърфиране и те трябва да ви предпазват.

3. Ще ме предпази ли антивирусният продукт от кражба на самоличност?

Това е един от най-често задаваните въпроси през последните няколко месеца, тъй като кражбата на самоличност е най-бързо растящото глобално престъпление, засягащо двама от всеки пет човека. Въпреки че антивирусният продукт ви предпазва от кибератаки, които могат да откраднат вашите лични данни, той не следи вашата самоличност или няма да ви помогне, ако вашата идентичност е компрометирана. Някои доставчици си партнират с кредитните институции, за да им предоставят услуги за защита на самоличността на клиентите си. Например, това оказа голямо влияние за класирането на TotalAV на първо място, защото този продукт осигурява пълна защита на самоличността и мониторинг на кредитите на своите премиум клиенти.

Уверете се, че всичко е безопасно!

Търсите антивирусен софтуер, но не знаете на кого да се доверите? Или не сте сигурни дали вашият антивирусен софтуер е правилният избор? Днес, да се доверите на правилния антивирусен софтуер е важна част от живота. С последните медийни притеснения за сигурността на личните данни и многобройните вредни вируси, които засягат хиляди собственици на компютри по целия свят, е важно да изберете подходящия доставчик. Не е нужно да се притеснявате, нашият екип, вече прегледа най-популярните доставчици и е направил класиране на най-добрите от 1 до 10. Нашата цел е да се уверите, че вашият компютър и личните ви данни са безопасни!

Превод за "Труд" Павел Павлов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии