Тракийски университет и община Чирпан ще работят за кариерното развитие на младите хора

Тракийският университет в Стара Загора и Община Чирпан започват съвместна работа по дейности, насочени към образованието и бъдещето кариерно развитие на младежите от общината, стана ясно на работна среща между ръководствата на двете институции.

Ректорът на университета доц. Добри Ярков представи новите 5 специалности, които разкрива висшето училище и сподели, че срещите му с кметове на общини и представители на бизнеса целят новите специалисти да имат добри практически умения, за да отговорят на потребностите на бизнеса от кадри. Две от новите специалности – „Етерично-маслени култури“ и „Местни финанси“ могат да срещнат широко развитие при зрелостниците от града на Яворов, имайки предвид множеството лавандулови масиви и острата нужда от обучени кадри в общинска администрация, заявиха от ръководството на общината.

Залагаме на доказани преподаватели и на нови млади кадри, обучени в Европа. Ще допуснем и хора от практиката и бизнеса да станат част от учебния процес“ - заяви доц. Ярков.

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов покани Тракийския университет да представи своите факултети и специалности на 5 март в сградата на общината, където ще бъде организиран Ден на отворените врати за зрелостниците.

Конструктивният диалог между двете институции допринесе и до бъдещо развитие на амбициозни проекти като разкриване на нови специалности в средните училища, които да са тясно свързани с направленията на Тракийския университет, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение. Той от своя страна може да помогне на гимназиите с преподаватели. Бяха обсъдени идеи и за изнесени курсове за следдипломно обучение на територията на града, както и съвместен проект със СНЦ „Зелени балкани“ - за изграждане на база в богатата на флора и фауна местност „Ягъч“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони