Трима пострадаха при катастрофа край местността "Боаза"

Трима души са пострадали при катастрофа на пътя София-Варна, в местността Боаза, съобщават от пресцентъра на МВР – Търговище, цитирани от "Фокус". В 16,45 часа в оперативната дежурна част на РУ-Търговище е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие на първокласен път I-4 София-Варна, в местността „Боаза“ – на км 216+500. Касае се за удар между два леки автомобила с търговищка регистрация, движещи се в противоположни посоки. Водачът на лек автомобил „БМВ“, пътуващ в посока Омуртаг-Търговище, на десен завой е изгубил контрол над управлението на колата, която се е завъртяла и е навлязла в лентата за насрещно движение, където със задната си част е блъснала челно пътуващ в посока Търговище-Омуртаг лек автомобил „Рено Лагуна“.

Трима души са откарани за преглед в МБАЛ-Търговище. Към момента движението на МПС в участъка временно и в двете посоки се осъществява в едната лента за движение - в лентата с посока Омуртаг-Търговище. То се регулира от екипи на сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР-Търговище и ще бъде възобновено изцяло и в двете ленти след извличане на двата автомобила от пътното платно.

От ОД МВР-Търговище апелират към водачите на МПС да шофират внимателно и да се движат със скорост, съобразена с пътните условия и с метеорологичната обстановка в момента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони