Тръмп: ООН започва бавно да реализира своя потенциал

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отбеляза приноса на ООН в борбата със зависимостта от наркотиците по света, правейки обрат от миналите си коментари за световната организация, за която казваше, че не може да реализира потенциала си, пише Washington Examiner. Тръмп похвали генералния секретар на ООН Антониу Гутериш в понеделник и изтъкна приноса му за положителния завой, който е направила организацията.

„Като наш специален гост, той стана голям приятел и върши невероятна работа в много, много сложна ситуация, но и прекрасна ситуация“, заяви американският президент. „Винаги съм казвал, че ООН има огромен потенциал и този потенциал започна да се реализира, бавно, но започна“.

През 2017 година американският лидер отбеляза „огромния потенциал“ на световната организация да решава глобалните проблеми, но посочи, че тя „не може да реализира потенциала си“. Тръмп беше по-критичен към ООН преди да стане президент, когато се отзоваваше за нея като „клуб, където хората да си говорят и да си прекарват добре“.

Държавният глава на САЩ се изказа за нуждата да се намалят разпространението и търсенето на наркотиците, които убиват много хора по света.

„Чумата на наркозависимостта продължава да отнема много животи в САЩ и другите страни по света. Целите са ясни: Да намалим употребата на дрога, да отрежем доставките на нелегалните наркотици, да разширим лечението и да засилим международното сътрудничество“, посочи Тръмп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка