Турист избяга от спасителите си в Пирин, за да не плаща

75-годишният планинар изоставил спътника си, на който му прилошало

Планински спасители откриха един от двамата туристи в Пирин, които съобщиха, че са се изгубили снощи в района на заслона "Спано поле", но след това той избягал от тях, за да не плаща. 75-годишният Лъчезар Забунов е намерен в района на Мозговишки чукар, а не около заслона „Спано поле”.

„Не е за вярване, но спасеният мъж вместо да благодари на колегите, че са го намерили и спасили, се е държал изключително грубо с тях, наругал ги и избягал, за да не плаща за проведената спасителна акция. Вече е подаден сигнал в полицията за случая”, уточниха от ПСС-Банско.

Добре е всеки, който се качва да прави преходи в планината, да си направи планинска застраховка, а не да става за смях, коментираха спасители.

Намереният пенсионер бил в добро здравословно състояние. С него обаче не бил другият изгубен пенсионер. От разпита на Забунов се разбрало, че на другия мъж му станало лошо и той го изоставил и продължил да се движи напред.

Според спасителите двамата туристи не знаели точно накъде се движат. До едно време те имали с тях мобилна връзка, но после я изгубили. Оказало се,че те били част от група, която е поела от хижа Синаница вчера и трябвало да стигнат до хижа Беговица.

Двамата обаче изостанали и се отклонили, а след това са потърсили помощ по телефона.

Продължава издирването на другия турист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България