Турски ТИР се заби в къща в Самоводене

Две леки коли се удариха челно край Лясковец

Турски ТИР се е забил в нощта срещу четвъртък в къща във великотърновското село Самоводене. Като по чудо няма жертви и пострадали. Инцидентът станал в 23,50 часа на 23 януари на главния път Свиленград-Русе, който минава през самото село.

В злополучната нощ камионът се е движил с висока скорост, шофьорът изгубил управлението и возилото се ударило в пристройки към жилищна сграда. При сблъсъка има съборени стени на работилница и част от ограда. Камионът е превозвал кабели и при произшествието стоката се е разпиляла. Заради авариралия тир, който бил препречил пътното платно, бързо се образували километрични колони от автомобили в двете посоки на трасето.

На място пристигнали полиция, служители от пътните служби и огнеборци. Потрошеният тир бил изтеглен в страни от пътя. Причините за инцидента се изясняват. Според шофьори в участъка е имало заледяване. Според разследващите обаче най-вероятно шофьорът на камиона е заспал на волана.

Два леки автомобила пък са се ударили челно в четвъртък сутринта на пътя Лясковец-Долна Оряховица. Катастрофата станала в 8,03 часа между Опел "Корса" и Фолксваген "Голф" като във всяка от колите е имало по двама души. При сблъсъка пътуващите във возилата са получили натъртвания и охлузни рани. Жена, която се оказала в по-тежко състояние е откарана за преглед в болницата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България