Търновци сами изкърпиха улицата си

Група мъже, живущи на улица "Иван Асен II" във Велико Търново през уикенда запретнаха ръкави и сами запълниха с доброволен труд и средства огромните дупки, които зеят по отсечката. За инициативата информира Йордан Парашкевов, който живее на тази улица в близост до църквата "Св.40 мъченици". Трасето било в окаяно състояние, като хората твърдят, че последно е полаган асфалт преди около 5-6 години.

"Решихме да запълним огромните дупки със собствени средства и сили, защото ни писна да си трошим колите",обясниха местните жители.

Около седем ентусиасти от уличката край река Янтра се амбицирали и започнали да нагряват с газова горелка асфалт и чакъл, които били безстопанствени и отдавна струпани на камара в началото на улицата. След като смолата се разтопила, мъжете я нанесли с лопати в дупките и ги изравнили. Така за броени часове, хората от квартала успели да запълнят около 15 по-големи ями.

"Омръзна ни да чакаме Общината да свърши това, което й е задължение. Преди две години една от съседките му пуснала жалба, придружена с подписка от живущите до местната управа, но реакция не последвала", твърдят негодуващите.

Хората обаче недоумяват защо след като са съвестни данъкоплатци, нямат право на качествена инфраструктура и комунални услуги.

"Плащаме си данъците, а реално в тези огромни дупки закъсваме или трошим калници, брони", роптаят търновци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони