Уайлдър гони Джошуа за пари

Дионтей Уайлдър отчаяно се нуждае от мач с Антъни Джошуа, но не за да обедини титлите в тежката категория на профи бокса, а за да прибере по-сериозен хонорар в сметката си. Стана ясно, че американецът е прибрал едва 2,1 милиона долара за победата си над кубинеца Луис Ортис в Бруклин този уикенд, с която защити титлата на Световния боксов съвет (WBC). Успехът бе и сред най-трудните за Бронзовия бомбардировач – той стигна до нокаут едва в 10-ия рунд, а преди това съперникът, известен като Кинг Конг, го беше притиснал сериозно до въжетата.

Хонорарът на Ортис пък е блил още по-нисък – половин милион в зелено, но въпреки това е най-високият в кариерата на кубинеца. Уайлдър пък очаква значително по-сериозна сума, ако се добере до мач с Джошуа, който държи поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO). Британецът обаче първо има обединителен мач с Джоузеф Паркър (Нова Зеландия), който е шампион на Световната боксова организация (WBO).

Боят е на 31 март в уелската столица Кардиф, а „Скай Спортс“ покани Уайлдър за коментатор.

„Вече се разбрахме и нямам търпение да дойда в Кардиф и да се видя с Джошуа – заяви Уайлдър. – Не сме се чували от ноември, а преди това правехме планове за голям мач. За мен няма значение кой ще победи, но пък всички искат да ме видят срещу Джошуа. Нека той не ми бяга повече.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт