„Уелнес“ програми за пътниците в обновената S класа

Повече от 6500 нови компонента получи S класата на Mercedes при направения фейслифт тази година. Цифрата е повече от респектираща, като се има предвид, че някои по-прости в техническо отношение масови коли не претърпяват толкова много промени дори при излизането на нов модел. Точно S класата обаче е изключително инженерно постижение и притежава всичко най-най-най с марката Mercedes. Купувачите на този автомобил искат само най-доброто не само като дизайн, комфорт, техника и безопасност, но и като ултрамодерни високи технологии. И конструкторите отново им предоставят предоставят всичко това.

Настоящата S класа (модел W222) е на пазара от четири години. На външен вид изобщо не изглежда остаряла и затова визуалните корекции са малко. Инженерите явно са имали значително повече работа от дизайнерите, защото са извършили много промени по механиката и електрониката на флагмана на Mercedes.

Сред основните акценти са изцяло обновенатa гама високоефективни мотори с редица нови технологии за електрификация на задвижването. Три изцяло нови двигателя дебютират в S класата: 6-цилиндрови дизелов и бензинов, както и нов V8 битурбо бензинов. В допълнение има и Plug-In хибрид с пробег около 50 километра на ток. В същото време революционни технологии като 48-волтовия интегриран стартер генератор и електрически турбо компресор отбелязват световната си премиера в обновената S класа.

Обогатен е също наборът от технологични решения, които Mercedes обединява в концепцията Intelligent Drive. Съвременни асистиращи системи улесняват шофьора и променят настройките на автомобила според избрания маршрут, използвайки по интелигентен начин данните от пътната карта. Така S класата прави още една сериозна крачка напред в посока към автономното шофиране. Наред с това активният асистент за дистанция DISTRONIC и активният кормилен асистент сега осигуряват в още по-голяма степен комфортно улеснение за водача за спазване на безопасно разстояние до превозното средство отпред и контрол на автомобила в завои. За това спомага фактът, че скоростта се регулира автоматично преди завои, кръстовища или кръгови движения.

Гамата от асистиращи системи и системи за безопасност включва още стандартно активен спирачен асистент, асистент против страничен вятър, асистент за концентрацията на водача, асистент за пътните знаци, както и система за предпазване на пътниците PRE-SAFE. Нова и също в стандартното изпълнение е системата PRE-SAFE Sound (подготвя човешкото ухо за звука от сблъсък, когато регистрира риск от удар). Направени са и значителни подобрения в активния асистент за смяна на лентата и са обогатени възможностите на системата за активно аварийно спиране.

Благодарение на подобренията в камерите и радарите, новата S класа има значително по-ясен поглед над околния трафик. За първи път автомобилът използва данните от картата и навигацията, за да предвиди поведението на водача.

При топмодела в гамата на Mercedes удобството на пътниците и преживяването в автомобила са издигнати в култ. Това е първата кола, която предлага различни “уелнес” програми, за да се грижи за настроението и физическата кондиция на пасажерите. Системата за контрол на комфорта ENERGIZING comfort се въвежда за първи път в света с S класата от настоящия месец. Тази технология комбинира по интелигентен начин различни системи за комфорт като климатичната инсталация (включително ароматите), амбиентното осветление, настройката на седалките (отопление, вентилация, масаж), както и музикалния фон. Така собственикът може да конфигурира своя специфична “уелнес” настройка, която да отговори на настроението или нуждите му. Системата за контрол на комфорта може да се изпита на всяко от местата в автомобила, в зависимост от нивото на оборудване. Изборът е от шест програми: Свежест, Топлина, Енергичност, Радост, Комфорт и Упражнения. Последната включва три тренировъчни програми (всяка с по няколко упражнения) - релаксация на мускулите, тонизиране на мускулите и баланс. Продължителността на програмите е по 10 минути, придружени от съответна графична визуализация на контролното табло и подходяща фонова музика. Ако е на разположение индивидуална музикална селекция, например чрез мултимедийния интерфейс, системата анализира и преценява към коя програма да отнесе съотвентната песен.

С толкова много и удивителни нововъведения S класата на Mercedes разполага със солидни аргументи, за да продължи да бъде най-купувата луксозна лимузина в света, както беше през 2016 г. От пускането на актуалното поколение на модела в продажба през 2013 г. до днес са пласирани над 300 000 екземпляра.

Супер светлина на 650 метра

Електрониката намалява накланянето в завои

Дългите светлини ULTRA RANGE на S класата генерират максимално интензивния допустим по закон светлинен поток, като яркостта на дългите светлини остава над референтната стойност от 1 лукс на разстояние над 650 метра. Освен отличната видимост на тъмно, лимузината скандира пътя и разпознава предварително неравности по платното и ги преминава по най-неусетния за пътниците начин. Функцията за предотвратяване на накланяне в завой също подобрява комфорта при бързо движение и смяна на посоката.

Новият генерален дистрибутор на Mercedes у нас “Силвър Стар” са подготвили комплимент за клиентите на новата S класа. Всеки собственик получава личен лайфстайл асистент, който се грижи за организацията на свободното му време в България и по света като част от членството му във VIP клуб Concierge.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили