Училище за летене с дрон отваря в Пловдив

Градът под тепетата ще е домакин от 25 до 27 август на международен филмов фестивал „DroneUp”

Училище за летене с дрон отворя врати в Пловдив след 10 дни покрай второто издание на международния филмов фестивал „DroneUp International Film Festival”, който ще се проведе от 25 до 27 август.

Организаторите на фестивала съвместно с Мол “Пловдив” предоставят възможността на всеки сам да усети тръпката да лети с дрон. Това ще стане с помощта на опитни пилоти и специалисти, а вълнуващите и неповторими преживявания ще се случат на 26 и 27 август (събота и неделя) между 10 и 17 часа на територията на Мол “Пловдив”. Посетителите ще могат да разгледат изложба на дронове и да научат всичко за тях от специалистите към клуб „Дрон Екстрийм“, както и да видят двудневното експо с най-утвърдените български вносители на дронове, аксесоари и фототехника.

16pl4010-0Изненадата на 26 август (събота) ще са демонстрациите и уъркшоповете по летене с дрон на открито в парка пред Братската могила. Те ща бъдат извършени от партньорите на фестивала и изложители на „Дни на дроновете“ – Copter.bg и Yuneec.bg.

Всеки може да се запише за участие на техните щандове в Мол “Пловдив” и да опита сам как работят дроновете, по време на контролирано обучение. Малчуганите и татковците им ще могат да сглобят свой собствен картонен самолет в работилницата по авиомоделизъм.

На 27 август (неделя) ще има демонстрации по летене със състезателни дронове на хладно на партера на търговския център край Братската могила. Те ще бъдат направени от едни от най-добрите летци в страната, а чрез прожекции на живо от камерата на дрона на монитор и видеоочила, всички ще могат да усетят тръпката от ставащо в „окото” на дрона.

16pl4010-2Малки и големи ще могат да се обучат на основните правила и тънкости в летенето с дрон в училище по летене. Обучението е за начинаещи и любители дронисти и ще се извърши с безопасни дрончета с тежест около 25-30 грама. Записването за работилниците става на място, а за участниците в тях са осигурени томболи, игри и куп приятни изненади, допълниха организаторите на фестивала, който се провежда със съдействието на Община Пловдив.

Иновативното събитие ще представи най-добрите късометражни дрон филми от цял свят в безплатни прожекции на Римския стадион на 25 и 26 август. Освен вечерните прожекции от 20 часа в тазгодишното издание на международния дрон филмов фестивал е предвидена и дневна програма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл