Фенове на "Ботев" протестираха срещу спряното строителство на клубния стадион

Близо 2000 привърженици на футболен клуб "Ботев" се включиха днес в демонстрация по улиците на Пловдив, която да провокира подновяването на изграждането на клубния стадион "Христо Ботев", информира БНТ.

Както е известно, бившият собственик на отбора Цветан Василев започна строителството на супермодерен стадион. Дейността обаче бе прекратена през 2014-та заради фалита на КТБ. След това концесията за съоръжението на два пъти бе променяна заради административни проблеми.

Феновете на най-стария футболен клуб в България – „Ботев”, се събраха тази сутрин пред рушащия се стадион, за да изразят гласно своето желание - в най-скоро време да се поднови строежа на това, което им бе отнето преди години – техния дом „Колежа“. Да подкрепят кампанията дойдоха футболната легенда Динко Дерменджиев-Чико, общественици и много бивши звезди на клуба. Сред тях бе и помощник-треньорът на тима Иван Кочев, който от името на целия отбор също подкрепи кампанията.

За час и половина феновете извървяха ходом 7-километровото разстояние от Колежа до клубната базата в квартал „Коматево”, в късния следобед непосредствено преди дербито с „Левски”. Масовият протест заради забавянето на строително-ремонтните дейности на стадион Христо Ботев премина премина без ексцесии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони