Филмът за Силвио Берлускони препуска към екрана

Режисьор е майсторът Паоло Сорентино

Тони Сервило е в ролята на италианския магнат и политик

Дългоочакваният биографичен филм за Силвио Берлускони “Те” на италианския майстор Паоло Сорентино ще има ексклузивна българска премиера на 25 ноември от 19 часа в зала 1 на НДК.

53_2Режисьорът на “Великата красота” и “Младият папа” споделя, че се интересува по-скоро от човека, който стои зад политиката, от неговите мисли и страхове и особено от страха от смъртта и старостта, които вълнуват всеки възрастен човек. Той го представя от различни гледни точки – като чаровник, женкар, привлекателен и стеснителен едновременно, чрез които обрисува сложната според него личност на Берлускони.

“Изоставен от политическите си съюзници, сваленият премиер е оставен да се справя с личната реалност отвъд публичните скандали, и тъкмо тук лежи същинската сила на “Те”, казва за филма Пиърс Хандлинг, главен директор на Международния филмов фестивал в Торонто.

“Те” се фокусира не само върху Берлускони, но и върху най-приближените му хора, а основният период, в който се развива действието е между 2006 и 2010 г., когато бившият министър-председател се разделя със съпругата си Вероника Ларио и организира безкрайни партита с млади момичета.

Бившата жена на Берлускони, за която той е женен повече от 20 години, се играе от популярната актриса Елена София Ричи.

В ролята на известния политик е големия актьор и режисьор Тони Сервило (познат от шедьовъра “Великата красота”, за който Сорентино печели “Оскар” за най-добър чуждоезичен филм), който прави поредното си изключително качествено превъплъщение, влизайки в образа на Берлускони.

Филмът е определян като саркастична и яростно политически некоректна комедия, присмиваща се както на своя герой, така и на днешна Италия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино