Фирми на поправителен за пропаднали улици в Шумен

Община Шумен даде две седмици на фирмите от обединение "Аква Билд Шумен" ДЗЗД-София да отстранят дефектите по възстановени от тях улици в града. Пропадания и други дефекти са се появили при извършване на строителните дейности за рехабилитация и разширение на канализационната и водопроводната мрежа в града. Проектът е известен като ИСПА-2 и приключи миналата година.

Комисия, в чийто състав са участвали и представители на строителните фирми от обединението, е констатирала пропадания, пропуквания и други нарушения на пътните настилки. Резултатите от проверката са описани в поредно писмо, изпратено в сряда до Георги Станилов, управител на "Станилов" ЕООД и представляващ обединението.

Подробно са описани дефектите на асфалта и опасни улягане около ревизионни шахти по улиците "Университетска", "Ален мак", "Поп Андрей", бул."Симеон Велики" и още отсечки, като е представен и снимков материал. Указано е, че е нужно и обезопасяване на участъците със слягания, защото са предпоставка за произшествия.

От общинската администрация уведомяват изпълнителите, че ако дефектите не бъдат отстранени до 14 дни, Община Шумен ще възложи изпълнението на друго юридическо лице, а разходите ще бъдат търсени от изпълнителите на строителството по Воден цикъл – Лот 2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони