Франция на осминафинал след исторически гол

Франция се класира на осминафинал след като победи Перу с 1:0. „Петлите“ вече имат 6 точки и единствената интрига в тяхната група „C” е кой ще финишира първи – те или Дания.

Исторически гол помогна на селекцията на Дидие Дешан за успеха. Отбеляза го Килиан Мбапе. Той се превърна в най-младия играч, отбелязал попадение за "петлите" на голям форум. Любопитно е, че нападателят на ПСЖ дори не е бил роден, когато Франция стана за последен път световен шампион - през 1998 година.

За успеха над „Перу“ помогна и напречната греда. Педро Акино нацели горния дирек на Уго Лорис с шут от 30 метра.

Стражът на "петлите" пък вече е седми по мачове за националния. Срещу Перу вратарят изигра своя двубой №100 за Франция. Първи по този показател е бившият защитник Лилиан Тюрам със 142 двубоя.

По този начин Франция продължи 40-годишната си доминация над южноамерикански отбори. Вече осем поредни мача на Мондиал „петлите“ нямат загуба в тези съперничества. За последно бе регистрирана загуба от Аржентина с 1:2 през далечната 1978 година.

В другия мач от групата Дания и Австралия не успяха да се победят. Двата тима направиха 1:1. Кристиан Ериксен откри, но Миле Йединак изравни от дузпа. Наказателният удар дойде след като реферът Матеу Лаос си послужи с видеоповторение.

Попадението хвърли в екстаз феновете на "кенгурата". На трибуните на стадион "Космос Арена" в Самара дори имаше и мъжки стриптийз. Екзалтиран фен се съблече по бельо и затанцува при гола на Йединак. Неговите любимци спечелиха първата си точка на световните финали в Русия, докато датчаните имат четири в актива си. И докато "червения динамит" има голям шанс за класиране, то този за Австралия е малък.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят