Хамилтън полетя към титлата

Люис Хамилтън направи нова голяма крачка към световната титла във Формула 1, след като завърши пръв в Гран при на Сингапур, за да спечели втората си поредна победа и четвърта в последните пет състезания. Асът наМерцедесстартира от първа позиция и успя да опази мястото си до края на най-дългото състезание в календара.

Най-сериозна съпротива му оказа Макс Верстапен, който стартира втори, но допусна Себастиан Фетел (Ферари) да го изпревари със светкавична маневра. Зад тях пък съотборниците отФорс ИндияСерхио Перес и Естебан Окон се сблъскаха и появилата се кола за сигурност не позволи на Лудия Макс да се реваншира веднага. Той обаче го направи при излизането си от бокса, след като изкара три тура повече в първия комплект гуми и спечели кратко стълкновение, за да си върне второто място.

Увлечени в двубоя си обаче двамата не успяха да атакуват Хамилтън, чието темпо не беше особено впечатляващо. Шампионът така и не успя да се откъсне далеч напред, но умело се изплъзна от преследвачите като използваше изпреварването на изостаналите болиди.

Трафикът пречеше и на мен, победата дойде много труднозаяви Хамилтън, който вече води с 40 точки пред Фетел 6 кръга преди края на шампионата. - В началото имаше напрегнати моменти, сърцето ми щеше да изскочи. Щастлив съм, защото засега всичко ми върви, както този уикенд, така и през сезона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт