Хевиметълът отсече: Футбол, не пари!

Liverpool's German manager Jurgen Klopp gestures during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Liverpool at White Hart Lane in north London on October 17, 2015. AFP PHOTO / IAN KINGTON RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Айрън Мейдън“! „Металика“! Или каквото си пожелаете!

Хевиметълът е модата в Шампионската лига. Традициите и историята отново казаха „Стоп“ на петролните милиони. „Ливърпул“ и неговият митичен „Коп“ показаха на „Манчестър Сити“ и шейх Мансур, че само с пари не става. Трябва аура. Трябва мистика. Трябва име. А то не се гради за 5-6 години с 1-2 милиарда евро.

Хевиметълът Юрген Клоп отново си поигра на котка и мишка с Пеп Гуардиола. За седми път го победи, въпреки че никога не е бил в по-големия клуб в дуелите. 3:0 за „Ливърпул“ още не означава класиране на полуфинал. Но означава шамар за съвременния футбол, побъркан от парите на Персийския залив. Още на осминафинал такъв шамар получи „Пари Сен Жермен“, излязъл като фаворит срещу клуб №1 в историята „Реал“. И загубил два пъти.

Полуфиналите в Шампионската лига изглеждат ясни. „Реал“, „Барселона“, „Байерн“ и „Ливърпул“. Или с други думи – 27 европейски купи в едно каре. Ако не стане някакво чудо, няма да има никакво значение какво ще каже жребият. Единствено „Милан“ има шанс да претендира да е след „Реал“ по успехи. Никога в историята не е имало четири толкова велики клуба в полуфиналите на Шампионската лига.

Да се върнем на „Анфийлд“. 20 шеметни минути и „Манчестър Сити“ отново капитулира пред „Коп“-а. Вездесъщият Мохамед Салах, ракетата на Алекс Окслейд-Чембърлейн и „черната пантера“ Садио Мане още в първия половин час поставиха Гуардиола на колене. Както направиха и в първенството. Колко ли много Пеп би се радвал да се повтори загубата с 3:4 от „Анфийлд“ наскоро, когато резултат бе 1:4 по едно време. До края на януари мнозина предричаха невижданите четири трофея в един сезон за „Сити“. Но първо „Уигън“ в купата на Англия, а сега вероятно и „Ливърпул“ ще са прътът в каруцата на шейх Мансур.

Играчите в червено тичаха, тичаха, тичаха. Някой би си помислил, че и в съня си след триумфа са тичали. Със сигурност „Сити“ има по-класни футболисти, но митът за „Коп“-а като че ли дава нещо нефутболно, нещо специално на тези, които са се докоснали до него. „Ливърпул“ няма да бъде шампион на Англия, както „Барса“ ще стане в Испания, а „Байерн“ в Германия. Не е и европейски първенец като „Реал“ (Мадрид). Но „Ливърпул“ има сърцето дори да спечели Шампионската лига.

А Гуардиола? Падна в плен на старата си слабост, позната от „Барселона“ и „Байерн“. Когато план „А“ не проработи (в случая с ранните голове), план „Б“ липсва.

Чака ни гостуване в ада – каза Юрген Клоп. - Какво да празнувам? Да не би да сме се класирали? Никога не съм бил треньор на най-добрите отбори в света, но винаги съм знаел, че мога да ги побеждавам. „Сити“ са може би най-силни в света.“

Думи на място! Като треньор на „Борусия“ (Дортмунд) два пъти стана шампион в Бундеслигата през главата на „Байерн“, изхвърли „Реал“ (Мадрид) в полуфинал на Шампионската лига.

Много лош резултат, но не сме отпаднали! Имаме още 90 минути“, надъха се Гуардиола.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят