Хиляди деца нарисуваха рицари

Първенците бяха наградени на специална церемония в Двореца на децата в София

За четири години повече от 70 хиляди деца в страната са участвали в конкурса за детска рисунка „Рицарят в мен“, организиран от Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим- Велик Приорат България. Това съобщи по време на церемонията по награждаването на победителите в III-ото издание на националния конкурс за ученици от 4-ти до 8-ми клас, проф., о.р. ген. Румен Ралчев, Велик приор на Велик Приорат България.

На събитието на 1 юни в Двореца на децата в София призове получиха и първенците във II‐ия Национален конкурс за литературна творба „Рицарска постъпка“ за ученици от 9-ти до 12-ти клас, също организиран от Ордена. В двете състезания участваха хиляди деца от цялата страна. Целта е чрез картините те да разберат какво значи рицарско поведение. „Ние сме далеч от мисълта да ви връщаме назад в средновековието, когато решаваща дума е имал меча, коня, щита. Ние говорим за тези неостаряващи и съпътстващи човечеството качества, които са между нас независимо, че рицарите са изчезнали като каста“, сподели по време на празненството проф., о.р. ген.Румен Ралчев. В Двореца на децата бяха наградени победителите от двата конкурса, бяха изложени рисунки на участниците, а малчугани пяха и танцуваха. Янка Такева, председател на синдиката на българските учители, също поздрави победителите.

Велик Приорат България осигури едногодишни стипендии за малките творци, автори на първите пет рисунки. Това са Теодора Станкова, Вяра Пенчева, Виктор Игнатов, Донка Мечкуевска и Гергана Георгиева. Материални награди получиха и 15 отличници, класирани до 20-то място.

С есетата си спечелиха стипендии

Ученици разказаха добротата

Две деца от Петрич застанаха на първо място в литературния конкурс „Рицарска постъпка“ и получават едногодишни стипендии от Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим- Велик Приорат България. Това са: Александра Драмджиева и Елена Tаракова. Двете победителки разказаха в есетата си как цял град събира пари за операция на сляпо момиче и как дете спасява наркозависим човек от самоубийство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България