Хулиган с „Порше” засича на „Тракия” (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спира до пълен покой в най-лявата скоростна лента на магистралата.

Изпреварване отдясно и спиране в скоростната лента

Видеорегистраторът струва 90 паунда

Бял джип “Порше Кайен” с бургаска регистрация застраши участници в движението, след като засече и буквално спря в лявата скоростна лента на автомагистрала “Тракия”. Това показва запис от видеорегистратор, изпратен от потърпевшия шофьор до “Труд”. Името на човека се пази в редакцията.

Инцидентът е станал на 14 януари 2020 г., около 10,35 сутринта в района на Вакарел при мъгла и хлъзгав път. “Изпреварвах с около 100 км/ч камион с ремарке, който беше в средната лента. Зад мен присветваше с фарове и караше на 30 см от бронята ми белият джип, - разказа авторът на клипа. - Приключих с изпреварването, но не успях да се върна в средната лента, защото джипът ми мина отдясно и ме изпревари. Когато застана пред мен, натисна спирачките и спря. Не рязко, спря постепенно, но до пълен покой и двамата останахме в най-лявата лента няколко секунди. Пуснах аварийните и добре, че никой не се заби в нас при тази мъгла”, разказа гражданинът.

Когато се прибрал в София, той веднага свалил клипа от видеорегистратора и го пратил в КАТ. Написал трите си имена, адреса и телефона си и че е готов да свидетелства срещу хулигана, когото е заснел. “Никой не ме потърси повече от 3 седмици, затова го изпратих втори път, а също и на “Труд”. Нямам представа дали този шофьор е намерен и дали ще бъде глобен, въпреки че номерът му се вижда ясно - А 3998 НА”, каза още читателят на “Труд”.

На видеорегистратора се вижда неговата скорост, както и координатите на мястото, където снима с точност до 30 метра. “Купих си видеорегистратор преди 2 години за 260 паунда от Англия. Развали се, но аз бях доволен от него и си купих същия, но вече за 90 паунда - цените бяха паднали 3 пъти. Снимал съм и други ситуации, но тази беше най-опасната”, добави авторът на клипа.

От КАТ могат да издират и накажат нарушителя за опасно шофиране, но и нещо повече - могат да изпратят материалите на прокуратурата, която да прецени дали извършителят не трябва да носи и наказателна отговорност за пътно хулиганство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България