Цветан Цветанов: БСП трябва да решават първо вътрешните си проблеми

Снимка: Денислав Стойчев

"Ще излезем с декларация на нашия конгрес, че ГЕРБ никога няма да е в коалиция с БСП", заяви зам.-председателят на партията

Не смятаме, че искането на вот на недоверие става с магическа пръчка и можеш веднага да станеш алтернатива на сегашното управление. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг след заседанието на Изпълнителната комисия на партията, позветено на нападките по време на вчерашния конгрес на БСП.

"БСП трябва да решават първо вътрешните си проблеми, защото когато не можеш да овладееш своята партия, когато съмишлениците я напускат заради лидера си, не е сериозно да хвърляш обвинения за модерно робство, към партия, която в последните 10 години е печелила демократично изборите", заяви Цветанов.

Политиката, която правят правителството и премиерът допринася за европейската перспектива на всички страни от Западните Балкани, подчерта той.

По темата за приоритетите за председателството, Цветанов каза, че те вече са утвърдени и добави, че най-високото политическо участие във форумите, организирани от лидера на ПЕС (Сергей Станишев) е било на министър-председателя Бойко Борисов.

"БСП се стремят да разделят нацията. Ние не искаме да водим дебата по този начин. Искаме да има силна опозиция, но виждаме, че тя стана дивашка. С подобен подход могат само да разграждат институциите и доверието, което сме създали в Европа", подчерта Цветанов.

"Недопустимо е да противопоставяш европейското председателство на България и отношенията с Русия. Недопустимо е БСП да излизат и да представят позицията на България (спрямо тази на ЕС - бел.ред.) като някакъв разкол", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му, "БСП няма да бъдат алтернатива на управлението, защото няма да спечелят избори с това си поведение и с конфронтацията, която създават".

БСП никога не са разглеждани като коалиционен вариант за нас. ГЕРБ ще излезе с партийна декларация на предстоящия си конгрес, затова че никога няма да влезе в коалиция с БСП, обяви Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика