Цвета Караянчева във Варна: Успехът на европредседателството показа, че България има подготвени хора да дирижират европейските теми

Успехът на Българското председателство на Съвета на ЕС не е партиен, а на България, на всички ни. Постигнат бе консенсус по много въпроси, приключи работата по голяма част от досиетата, получихме висока оценка за свършеното. Успехите показаха, че в страната ни има подготвени хора да дирижират европейските теми. Това коментира председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която в рамките на визитата си в морската столица откликна на поканата на народния представител и ръководител на ГЕРБ – Одесос,д-р Руслан Тошев за среща с граждани в централния варненски район.

„Парламентът е най-прозрачната институция в България. 800 акредитирани журналисти следят работата в Народното събрание, както и в комисиите, където се структурират законите. Най-широко се отразяват обачеличните нападки и конфронтации, което вреди на имиджа на институцията”, отчете Караянчева. Като пример за активната работа в парламента тя посочи, че само за да може свидетелството за съдимост да се издава онлайн, са редактирани 57 закона.

Цвета Караянчева изтъкна, че възможността повече граждани да посещават парламента и да наблюдават отблизо законодателната дейносте важна стъпка за повишаване авторитета на Народното събрание. „Проведените срещи, дните на отворени врати в парламента, които също се радват на голям интерес, дават шанс на хората да видят, че мнозинството от депутатите не сме професионални политици, а професионалисти в различни области и следваме поетите ангажименти към избирателите”, заяви още Караянчева.

В непринуден разговор с нея присъстващите поставиха редица въпроси, свързани с предстоящата законодателна работа през новия политически сезон. Хората изразиха недоволство от ширещите се в интернет пространството фалшиви новини, които създават предпоставки за манипулиране на обществеността. Обсъдена бе и ключовата роля на инфраструктурата за подобряване на бизнес климата в страната. „Развитието на икономиката дава реални перспективи за поетапен ръст на доходите”, увери Цвета Караянчева и оцени високо ускорения темп на обновление на Варна.

Д-р Тошев й подари за спомен от срещата с членове на ГЕРБ-Одесос книгата на Офелия Хаджиколева „Варна и варненци в една колекция”, събрала стотици стари пощенски картички и любопитни истории за забележителното минало на морската ни столица.

По-късно тази вечер Цвета Караянчева ще присъства на връчването на наградите на 28-то издание на Международния балетен конкурс в Летния театър във Варна. Най-старият и престижен балетен конкурс в света се провежда под патронажа на председателя на Народното събрание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика